Leerlingen maken
VR in de klas

Virtual Reality succesvol inzetten? Kies voor het softwarepakket VR Zelf Maken

VR ONTDEKBOX

Leerlingen gaan op expeditie en leren over bijzondere plekken op de aarde tot het leren over impactvolle techtrends (o.a. robotica en kunstmatige intelligentie)

Deze VR games werken samen met het speelbord waardoor er door 4 leerlingen per OntdekBox gespeeld kan worden.

WAT KOST HET?

De VR OntdekBox bestaat uit een stevige box met oplaadfunctie, VR bril (Meta Quest 2), spelbord, speelkaarten, speelstukken en VR Games. Heb je al een VR bril? Dan is de VR OntdekBox ook zonder VR bril te bestellen.

VR OntdekBox 1 stuk

1x VR OntdekBox
Incl. 1x Meta Quest 2 VR bril, €995,- excl. BTW per stuk
Licentie jaar 2: €425,- excl. BTW per stuk

VR OntdekBox 5 stuks

5x VR OntdekBox
Incl. 5x Meta Quest 2 VR bril, €750,- excl. BTW per stuk
Licentie jaar 2: €425,- excl. BTW per stuk

SCHOLEN IN ACTIE

Op steeds meer scholen wordt gebruik gemaakt van de VR OntdekBox.

BS de Kienehoef

Primair onderwijs

Northgo College

Voortgezet onderwijs

Daan_Leerling_VRinSCHOOL

''Ik kon olifanten aanraken en stond tussen robots. Gaaf om op plekken te komen waar je normaal nooit komt''.

- Leerling Daan, Klas 2

WAT ZIT ER IN DE ONTDEKBOX?

De VR OntdekBox bestaat uit een stevige box, met hierin een speelbord, speelkaarten, pionnen en dobbelstenen.

Daarnaast krijg je een licentiecode voor de VR app. In deze VR app vind je alle VR Games die samenwerken met het spelbord.

VEELGESTELDE VRAGEN

Waaruit bestaat de VR OntdekBox?

De VR OntdekBox bestaat uit een stevige box met oplaadfunctie.
Hierin is toegevoegd een Meta Quest 2 VR bril met controllers, Oplaadadapter, Licentiecode voor de VR games, Speelbord, Speelstukken, Speelkaarten en Instructiekaarten.

Welke VR Games zijn beschikbaar?

De VR OntdekBox helpt leerlingen op een leuke, visuele en interactieve wijze te leren via Virtual Reality. Van rondreizen over de aarde tot het leren over impactvolle techtrends zoals robotica, mixed reality, en kunstmatige intelligentie.

VRinSCHOOL ontwikkelt alle games in eigen VR studio. Hierdoor blijven spellen zich ontwikkelen en worden elk half jaar nieuwe VR games toegevoegd en geüpdatet.

Voor wie is de VR OntdekBox geschikt?

De VR OntdekBox is ontwikkelt voor groep 7 + 8 van het primair onderwijs en voor klassen 1 + 2 van het voortgezet onderwijs.

Binnen welke vakken wordt de VR OntdekBox toegepast?

De VR OntdekBox wordt vaak toegepast binnen vakken of projecten voor Digitale Geletterdheid.
Maar ook binnen vakken zoals Technasium, Technologie & Toepassing en Informatica. Daarnaast wordt de VR OntdekBox vaak ingezet in Techlabs, Ontdeklabs en andere Experience ruimtes om leerlingen laagdrempelig kennis te laten maken met Virtual Reality.

Hoeveel tijd werken leerlingen met de VR OntdekBox?

De VR OntdekBox wordt gebruikt per 4 leerlingen. Een spel duurt gemiddeld 30 tot max. 45 minuten.

Is de VR OntdekBox ook geschikt voor workshops of open dagen?

Ja. De VR OntdekBox is erg eenvoudig in gebruik. Veel scholen gebruiken de VR OntdekBox ter inspiratie van (nieuwe) leerlingen.
Bijvoorbeeld tijdens een open dag, studiedag of workshop.

Onze school heeft al VR brillen. Kunnen wij gebruik maken van de VR OntdekBox?

Ja. Scholen die al een of meerdere VR brillen* hebben kunnen ook gebruik maken van de VR OntdekBox. Kies dan voor de optie zonder VR bril. Je ontvangt dan de VR OntdekBox zonder Meta Quest 2 VR bril maar met alle toebehoren zoals ook de licentiecode voor de VR games.

*Geschikte VR brillen zijn: Meta Quest (1 & 2), Pico G2 4K, Pico 4, Pico Neo 3, en de HTC Vive Focus.