VOORTGEZET ONDERWIJS

T is for Tech

STERK TECHNIEKONDERWIJS (STO)

In de zomervakantie hebben 83 kinderen van 13 bso locaties van SKA kinderopvang meegedaan aan de VR workshop van T is for Tech.

De kinderen leerden een 3D-omgeving te maken en beleven met een VR-bril. Ze ontwierpen hun eigen vakantiehuis met leuke details en konden elkaars huizen bewonderen.

De workshop was leuk én leerzaam, omdat de kinderen hun ruimtelijk inzicht, fantasie en samenwerking ontwikkelden.

T is for Tech 2
Kempenhorst College

MEDIA, VORMGEVING & ICT (MVI)

Tijdens de MVI-lessen maken leerlingen van het Kempenhorst College kennis met Virtual Reality.

Ze creëren zelf VR met behulp van opdrachten, zoals het maken van een schooltour.

Docent Kim Bax legt in de video uit hoe het programma wordt ingezet binnen de school.

Dongemond College Raamsdonksveer

ONDERZOEK & ONTWERPEN (O&O)

Het Dongemond College gebruikt Digital Skills in VR voor het vak O&O.

Leerlingen hebben gewerkt aan de opdracht SketchUp in VR, waarbij ze hun eigen Tiny House hebben ontworpen en in Arkio hebben geladen. Hierdoor kunnen ze hun ontwerp op ware grootte presenteren.

Steven Middelkoop, coördinator Technasium, legt in een video uit hoe ze aan de opdracht zijn begonnen.

ISW Hoogeland

TECHNOLOGIE & TOEPASSING (T&T)

ISW Hoogeland zet Virtual Reality in bij het vak T&T.

Tijdens de lessen maken leerlingen gebruik van SketchUp in VR en leren ze VR lessen maken met 360 graden foto's.

Mathijs Wuffele, technator op ISW Hoogeland, vertelt in dit interview meer over het gebruik van VR in het onderwijs.

Het Baken

PROJECTWEEK

Tijdens de VR projectweek maken leerlingen van het Baken gebruik van het programma Digital Skills in VR.

Ze worden geïntroduceerd in de wereld van Virtual Reality en creëren hun eigen VR les.

In deze video legt Ridouan Draouy, docent & initiatiefnemer STO Almere, uit wat de leerlingen tijdens deze projectweek doen.

VOORTGEZET SPECIAAL ONDERWIJS

De Berkenschutse

BELEEFLAB

Op VSO school de Berkenschutse worden inspiratielessen gegeven aan zowel SO als VSO groepen binnen de school.

HAVO-VWO klassen werken met de keuzeopdrachten van het programma Digital Skills in VR, waarbij ze bij de AI opdracht extra opdrachten krijgen om teksten te genereren met ChatGPT.

In deze video leggen Glenys de Leijer, ICT promoter, en Frits Meijer uit hoe VR wordt ingezet op de school.

HOGER ONDERWIJS

ROC Midden Nederland

DIGITALE VAARDIGHEDEN

Bij ROC Midden Nederland wordt het programma Digital Skills in VR geïntegreerd in het vak Digitale Vaardigheden.

Hierbij maken MBO studenten kennis met Virtual Reality.