1. Onderwijspakket VR Zelf maken

Waar bestaat het onderwijspakket uit?

Via ons onderwijspakket gaan leerlingen virtual reality zelf maken. De school ontvangt 15 licenties voor het maakprogramma (CenarioVR) en de online leeromgeving met videotrainingen.

Elk project begint op de laptop en is vervolgens met één druk op de knop zichtbaar in VR!

Ook is het gemakkelijk om elk VR project te gebruiken of delen met andere scholen uit het netwerk. Hierdoor groeit de VR content binnen de school razendsnel!

VR Zelf maken voor leerlingen ontzorgt de docent en stimuleert de creativiteit van leerlingen. Kortom: de basis om VR succesvol in te zetten binnen jouw school!

2. Training

Waarom is training belangrijk?

Binnen het onderwijspakket bieden we een leeromgeving met videotrainingen voor leerlingen en docenten. Hierdoor kunnen leerlingen zelfstandig aan de slag.

De videotrainingen zijn gemaakt voor verschillende niveaus. Hierdoor is CenarioVR geschikt voor primair onderwijs, VO onderwijs en HO onderwijs.

Naast de leeromgeving is het ook mogelijk om gerichte trainingen te boeken voor docenten. Dit zorgt vaak voor draagvlak en extra aandacht waardoor leraren goed zijn voorbereid.

3. De juiste VR brillen

Hulp bij VR brillen en toebehoren

Het is belangrijk om direct in de juiste VR brillen te investeren. Zeer belangrijk hierin is dat het eenvoudig te gebruiken is. Daarnaast is de kwaliteit en prijs uiteraard ook van belang. Op dit moment is de Oculus Quest2 de meeste gekozen Virtual Reality bril.

Vanuit VRinSCHOOL zorgen we voor de installatie van deze Virtual Reality brillen. Ook is het mogelijk om te kiezen voor 360 camera’s en een eventueel oplaadstation voor de VR brillen. Bekijk nog eens de video, waarin ons oplaadstation en de Oculus Quest 2 bril te zien is.

De VR content die je maakt is naast de virtual reality bril ook geschikt voor elk apparaat zoals chromebook of PC.