VR-zelf-maken

VR Zelf Maken

Via ons onderwijspakket gaan leerlingen zelf Virtual Reality maken in de klas. De school ontvangt 15 licenties voor het maakprogramma (CenarioVR) en de online leeromgeving met videotrainingen.

Elk project begint op de laptop en is vervolgens met één druk op de knop zichtbaar in VR!

Ook is het gemakkelijk om elk VR project te gebruiken of delen met andere scholen uit het netwerk. Hierdoor groeit de VR content binnen de school razendsnel!

VRinSCHOOL is exclusief onderwijspartner van CenarioVR in de Benelux. Hierdoor bieden we goedkopere tarieven voor onderwijsinstellingen en ontvangt de school een online leeromgeving en 24/7 helpdesk.

Waaruit bestaat het softwarepakket VR Zelf Maken?
Het softwarepakket bestaat uit 15x licenties voor het bewerkingsprogramma CenarioVR en de online leeromgeving met videotrainingen. Daarnaast ontvangt de school toegang tot het analytics dashboard en de CenarioVR app voor de VR brillen.

Binnen welke vakken wordt VR Zelf Maken toegepast?
Andere scholen gebruiken VR Zelf Maken binnen o.a. : Technologie & Toepassing (T&T), Media, Vormgeving & ICT (MVI), Technasium, projecten innovatie en prototyping, Sterk Techniek Onderwijs techlabs, Loopbaan oriëntatie.

Kortom; vaak toegepast binnen vakken of projecten waar ruimte is voor het creatieve proces met leerlingen.

Hoeveel tijd werken leerlingen met VR Zelf Maken?
Leerlingen werken op twee niveaus met VR Zelf Maken. Op het basisniveau werken leerlingen vanuit aangeleverde templates. Binnen 3 tot 6 lesuren realiseren ze een tof VR project. Kies je voor het gevorderde niveau dan werken leerlingen het volledige project zelf uit. Houdt dan 6 tot 12 lesuren aan.

Op welke apparaten kunnen leerlingen VR Zelf Maken?
De VR projecten worden gemaakt op PC of laptop. CenarioVR is een webbased programma dat ook werkt op Chromebooks. Het is niet mogelijk om VR projecten te maken op mobiel of tablet.

Zodra de projecten gepubliceerd zijn worden deze bekeken in de VR bril.
Geschikte VR brillen zijn: Meta Quest (1 en 2), Pico G2 4K, Pico Neo 3 en de HTC Vice Focus.